O nama

O nama

Pre bezmalo deceniju sve je bilo samo ideja, dok je danas velikom broju Beograđana njihov grad nezamisliv bez svojevrsnog „mesta za sve“. Iako prilično neodređen, možda je to i najzahvalniji epitet kojim biste laiku i nekome čija noga nikada nije kročila u Supermarket objasnili šta on zaista predstavlja. Mesto gde se dolazi u kupovinu, po užitak, po ideje, jedno od onih na kojim vam neće biti dosadno, taman proveli celi dan unutra, jer ćete vrlo verovatno videti i iskusiti na desetine stvari koje do tada niste imali priliku da spoznate.

Zvanično, prvobitni Supermarket je nastao 2008. godine u prostoru nekadašnje samousluge iz doba socijalizma. Kreativni studio Re: miks, koji je zaslužan za ideju i koji je u velikoj meri učestvovao u njenoj tranziciji do „žive stvari“, odlučio se za industrijski dizajn, verovatno i zbog činjenice da je prvobitni objekat obilovao upravo takvim elementima. Tako ste se mogli zapitati da li ćete zakoračiti u toalet ili lift zbog vrata na ulazu te prostorije, te da li ste pronašli concept store koji ste tražili ili ste zalutali u kakvu galeriju ili industrijski magacin.

Vremenom, i sam Supermarket postao je brend, te je kao posledica prepoznatljivosti i van granica Srbije i potražnje za užitkom koji on pruža nastao niz novih radnji širom Beograda, Balkana i Evrope.

Prva „deca“ prvobitnog Supermarketa rođena su 2013. Godine.

Supermarket Deli danas krasi Topličin venac kao oaza fenomenalnih i inovativnih obroka i napitaka, te je prevashodno orijentisan na ugostiteljstvo. Međutim, Deli je prepoznat i kao mesto na kojem možete pronaći kvalitetna vina iz Evrope i Sveta, pića i hranu koje ćete teško videti po konvencionalnim trgovinskim lancima.

Iste godine Supermarket je svoje poslovanje i ideje „spustio“ do Jadrana, te je u živopisnom Porto Montenegru osvanuo novi član ove žuto-crne porodice. Shodno činjenici da je ideja po prvi put osvanula na crnogorskom tržištu, novi concept store poneo je naziv Supermarket Montenegro i 2016. proslavio tri godine postojanja.

U međuvremenu, jedna od najvećih evropskih i svetskih metropola dobila je svoj Supermarket. Logičan nastavak toka ideja kreatora ovog concept store-a bio je let van granica Balkana, te je nova radnja ovog prvobitno beogradskog brenda osvanula i u Berlinu! U duhu nemačke prestonice, Supermarket je u okviru novog projekta akcenat stavio na individualnost i posebnost, te je većina stvari koje tamo možete kupiti ili iskusiti deo ograničenih serija u okviru svojih brendova. Ni sa hranom nije drugačije – širok dijapazon ponude trebalo bi da zadovolji svačiji ukus. U ponudi su specijaliteti iz Azije, Južne Amerike ili Evrope – samo izaberite kontinent.

Kako kvalitetne ideje i hedonizam ne priznaju granice, tako i Supermarket nema nameru da se zaustavi u širenju istih. Pre godinu dana, tačnije 2015. godine, i Zemun je, poput Dorćola i Topličinog venca dobio svoj concept store i još jednom je prostor veliki adut kreativnog studija Re: miks. Na desnoj obali Dunava, u tradicionalnoj zemunskoj kući koja asocira na sam nastanak jednog od najstarijih delova Beograda smešten je Supermarket Talas. Kao i ostatak porodice, Talas takođe spaja neočekivano i naizgled nespojivo. Na istom mestu videćete salonski nameštaj sa početka 20. veka koji podseća na Beograd iz nekih drugih vremena i statuu Bude kao „začin“ sa istoka. Na vašem tanjiru naći će se specijaliteti od dagnji ili dunavske ribe, dok će prijatelj pored vas probati rebarca ili domaći sladoled. Uz sve to, naravno, moći ćete da pazarite šarolike predmete – od knjiga do sitnica idealnih za poklon dragim osobama. Ni muzika neće biti nešto več viđeno ukoliko posetitet Talas – čekaće Vas lagani tonovi klasične muzike, kao i ritam fanka ili elektro popa koji Vam neće dati da sedite ni trenutka.

Supermarket uvek ide u korak s vremenom i menja se na bolje. Tako je nedavno, tačnije u aprilu ove godine, pionir među Supermarketima sa ugla Višnjićeve i Strahinjića Bana našao svoju novu adresu. Deo onoga na šta ste navikli na staroj, danas možete pronaći u Uzun Mirkovoj ulici, na nekoliko koraka od Kalemegdana. Ipak, ako očekujete da sve budete isto kao na starom, dobro poznatom mestu – prevarićete se! Tamo Vas čeka nešto što niste videli u ovoj concept store porodici. Pre svega novi brendovi, nove ideje i kreatori, sličan, a opet tako različit dizajn enterijera, ali i izmenjena ponuda hrane i pića koje do sada niste probali u nekom od vaših omiljenih Supermarketa.

Od 1. Septembra 2016. Supermarket Concept Store u skladu sa svetskim tokovima i rastućom potrebom za internet kupovinom, dobija svoj novi oblik – Supermarket Online, i tako, sa prvom konceptualnom online radnjom u Srbiji, opet predvodi i inovira. Zanimljiva i šarenolika kao i ostale Supermarket radnje, online radnja će vas naterati da se satima zabavljate pretražujući i razgledajući, i omogućiti da kupite baš to što ste tražili pravo sa svog računara, tableta ili mobilnog telefona. Supermarket Online nalazi se na adresi supermarket-online.rs i otvoren je 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

Return To Top